25 juli 2011

Hemtjänsten...

Vi åkte ner till landet med ett släpvagnslass igår, ner till mamma alltså.
En bit ifrån mamma bor morfar, och när vi åkte förbi morfars hus så säger jag att "han ligger säkert framför tvn" men blev starkt förvånade när han satt ute på verandan.
Fortsatte neråt och fick syn på en oljedunk som vi tyckte stod olämpligt där. Väntade på mamma och efter en stund kom hon.
Efter ytterligare en stund så ringde morfar till mamma. Han berättade att han ramlat i skogen vid halv tre, vid halv fem kom hemtjänsten som han har. Han hörde att de kom och han ropade även. De måste ha konstaterat att han inte var hemma, och sedan bara åkt därifrån. Vid åtta ungefär hade han krängt av sig selen, röjsågen och stövlarna och på något sätt kravlat sig ur den jobbiga terrängen i skogen och sedan gått strumplästen de ca sjuttio metrarna till huset. Därav att vi såg att han satt ute när vi kom, men eftersom vi hade ganska bråttom så fortsatte vi bara ner.
När Toffe gick för att hämta röjsågen och det andra så hade till och med han svårt att gå där, och då fick morfar kravla sig igenom det,
Mamma sa att han hade varit sliten, myggbiten och blåslagen. Och han hade ont i fötterna efter att ha gått på ont underlag.


Min morfar är alltså 87 år, och hemtjänsten har nyckel in till morfar. Mammas nummer, mitt nummer, Mickes nummer och något nummer till finns uppskrivet inne hos morfar.
När man någon gång inte behöver besök av hemtjänsten så ringer man och avbokar det, vilket mamma ringt och gjort varje gång det varit något.

Mamma hade pratat in ett meddelande på deras röstbrevlåda igår (vet inte vad hon sa)
och i morse ringde dem upp henne.
Det hade varit "förargligt" att de inte hade letat efter honom men också försvarat sig med att de MÅSTE inte.

Jag skriver det här inlägget för det gör mig så jävla förbannad!! DU som åkte till ett hus igår, där det bor en gubbe på 87 år och som upptäckte att han inte var hemma och sen bara sätter sig i bilen och åker därifrån. VAD tänkte du? Tänkte du på oss? Och TÄNK om han legat kvar där hela natten utan att ta sig upp själv, och den människan som kommer i hemtjänsten på morgonen skulle agerat likadant.

Det här är inte acceptabelt på något sätt. FÖR DU KUNDE HA RINGT, TILL OSS SOM BRYR SIG! Även fast du inte gör det.

Inga kommentarer: