13 apr. 2011

Jag är inte dum..

För jag vet att alla barn är olika, MEN pojkarna är 11 månader och de vaknar gång på gång på nätterna. Det är inte bara en gång utan ofta fyra - fem gånger var. Det här gör mig galen, och på ett fruktansvärt humör.. Tips?

2 kommentarer:

the four of us sa...

Fullkornsvälling? Kram Linn

SandraMadeleneJohansson sa...

Mitt tips är att inte ge dom mat under natten när dom vaknar, vet inte om du gör det heller. Får dom mat på natten så vänjer dom ju sig med det trots att dom inte behöver det. Dom behöver ju inte mat under natten från fyra månder så det är egentligen bara onödigt att ge dom det.

Försök få dom att somna om utan att ta upp dom, vet inte heller där hur du gör.

Jag vet ju hur det är när dom vaknar, man är skit trött och det känns som att man bara gör allt i sömnen. Man reflekterar liksom inte, man bara gör och vill bara SOVA!

Men om dom lär sig att somna om själva i sängen men något som dom känner sig trygga med, napp, snuttis, mjuksidjur så lär dom sig att ta det när dom vaknar istället för att vakna och vilja ha närhet av föräldrarna. Ibland kanske man får kliva upp och ge dom t.ex. snuttisen eller nappen, klappa lite på rumpan så somnar dom om.

Det är ju asjobbigt med två som skriker så klart men om man orkar hålla ut några dagar så brukar det ge resultat. Brukar du ta över dom till eran säng? Oftats så vaknar dom för att dom saknar något som dom tidigare fått om det nu inte beror på tänder eller något annat vill säga.

Kram