14 nov. 2010

Morotskaka

Sätt ugnen på 170 grader!

Ingredienser (10 portioner/st.)

4 st ägg
6 dl rivna morötter
2 dl matolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel

100 gram philadelphiaost
1,2 dl mjuktsmör
2 dl florsocker










Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ungefär 24 cm.
Vispa ägg, rivna morötter och olja poröst i en bunke. Blanda de andra (de torra) ingredienserna i en annan bunke och rör sen försiktigt ner i "morotsmassan". Häll upp det i formen och ställ sedan in i nedre delen av ugnen i 60 - 70 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna, vispa under tiden ihop ost, smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn och fin glasyr. Bred ut det över kakan!
Serveras förslagsvis med kaffe, té eller saft. Jag provade mitt nya té som jag vann i tävlingen, det kom i fredags så det var perfekt för att jag skulle bjuda tjejerna på fika. :-)




Inga kommentarer: