17 juli 2011

Liten kille..

Igår somnade barnen vid tjugo över sju, skönt tänkte vi och sjönk ner i soffan.. Gick ut för att klippa häcken på framsidan, men får gå in eftersom Noel vaknat. Plockar upp honom och han brinner nästan! Snabb temp visar 38,3 och han fick Alvedon och jag och Noel satte oss i soffan. Någon minut senare kaskadspyr han över både mig, soffan och sig själv.. TJOHO!! Stackars liten kille.. :( men efter en stund hade alvedonen verkat ordentligt och tempen var nere på 36,5-37. Vet inte vad han har egentligen men han var fortfarande ganska varm så lite övertemp kanske. De somnade SENT och det Har varit en del krångel under natten och klockan sju ville dem kliva upp.. Så här sitter vi, eller jag gör. De röjer omkring och just nu verkar inte Noel hängig alls, skönt :)

På frågan från Malena om LCHF:
Kul att du läser min blogg, och att du kommenterar :)
Jag äter alltid, alltid frukost! Ofta ( nio ggr av tio ) äter jag ägg. Stekt, kokt, äggröra.. Ibland blir det lite stekt bacon till. Keso är också en stor favorit, idag åt jag coleslaw till äggröran. Fetaost, korv, ost, skinka.. Det behöver inte vara något frukost-aktigt heller, resterna från gårdagen duger fint det också. Dricker du kaffe så kan du ta i grädde, annars en skvätt mjölk bara. Kaffe innehåller knappt några kolhydrater så det är ganska ofarligt ;) te är också bra, helt fritt från kolhydrater.
På frukosten klarar jag mig länge och helt ärligt så äter jag ingen lunch, jag brukar klara mig till eftermdiddagen/kvällen när vi äter "middag"..
Då kan det bli köttfärssås t ex, tänk bara på näringsinnehållet. Ingen ketchup, använd grädde.. Igår blandade vi i crème cheese och det blev såå gott! Ät biffar med fet sås, lax med crème fraîche klick. Använd fantasin!
Jag antar att du vet om grunden i LCHF, men vi tar det ändå. men inget bröd, pasta, potatis, mjöl osv.. Läs på förpackningarna, högst 5 gr kolhydrater på 100 gram.
På kvällen om jag bara känner mig sugen kan jag vispa grädde och riva mörk choklad över. Eller ibland duger det fint med coleslaw ;)
Googla mycket också. Jag är ute och rör på mig ganska mycket, det har blivit ungefär en timmes promenad varje dag, det är faktiskt smidigt nu när man är mammaledig.. Hur det blir när man börjar jobba oroar mig lite. Jag hoppas tiden kommer räcka till.
Fusk händer, verkligen! Men ta bara nya tag sen :)


Nu ska vi nog ta oss en tupplur på soffan :D

1 kommentar:

malena sa...

Tack för svaret! Nu vet jag lite mer!:)