9 dl mjölk eller vatten
1,5 dl brun farin socker
100 gram jäst
3 msk salt
1 ägg
mjöl tills det blir lagom konsistens
Blanda allt precis som en vanlig deg, dvs smula jästen och tillsätt ljummet vatten.
Blanda i farinen och sedan saltet. Tillsätt ägget och sedan mjölet.
Rulla ut fyra limpor på en plåt och ställ in i en KALL ugn. När plåten står i ugnen så kan
du sätta igång värmen. Då ska ugnen stå på 225 grader och det ska gräddas i 30 minuter.
Brödet ska alltså inte jäsa, utan det jäser under tiden det står i den kalla ugnen som värms upp.
För mig blev skorpan lite hård, men det blev verkligen ett gott bröd som jag kommer baka fler gånger.
Idag är planen att jag ska baka lite "italiensk lantbröd" också, även det ska in i frysen och precis som det här så kommer det upp recept efteråt :)
Blir nog lite muffins idag också :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar