1 okt. 2010

Froozen cheesecake med dajm

Igår när tjejerna skulle komma hit och fika så gjorde jag en frusen cheesecake med dajm i, och den var så underbart god!! Brukar inte riktigt tycka om det jag bakar, utan tycker att det inte är tillräckligt. Men det här var nog så bra som det kunde bli.

Cheesecakebotten:
150 gram digestivekex
50 gram smält smör/margarin

"Fyllning"
200 gram philadelphiaost eller annan cream cheese
2 dl socker
3 ägggulor
3 äggvitor
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
3 st dubbeldajm


Gör digestivekexen till smulor i en mixer eller matberedare, smält margarinet och häll i. Använd en form med avtagbar kant och tryck ut kexen i botten av formen.

Blanda philadelphiaosten, sockret, vaniljsockret och ägggulorna. Hacka dajmen halvgrovt och häll i

Vispa i en annan bunke grädden ganska hårt och häll sedan i det i dajmsmeten
I ytterligare en bunke ska du vispa äggvitorna till ett hårt skum och sedan vända ner även det i dajmsmeten.
Häll försiktigt smeten på digestivekexen och låt sedan stå i frysen i minst sex timmar och tag gärna fram den cirka 20 minuter innan servering så att den blir krämig.

Jag serverade den som den var, men skulle kunna tänka mig att bär skulle vara riktigt gott till.

1 kommentar:

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

gjorde en sån till neos 3 års kalas den gick hem stoort ;)